Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Laki sotilasoikeudenkäyntilain voimaanpanosta 25.3.1983/328

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Sotilasoikeudenkäyntilaki (326/83) tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1984.

Sillä kumotaan sotatuomioistuimista ja oikeudenkäynnistä niissä 16 päivänä huhtikuuta 1920 annettu laki (93/20) ja eräistä väliaikaisista poikkeuksista sotatuomioistuimista ja oikeudenkäynnistä niissä annettuun lakiin 11 päivänä huhtikuuta 1947 annettu laki (268/47) niihin myöhemmin tehtyine muutoksineen sekä Helsingin hovioikeuden perustamisesta 18 päivänä tammikuuta 1952 annetun lain (18/52) 1 §:n 2 momentti ja sotaylioikeudelle kuuluvien tehtävien siirtämisestä Helsingin hovioikeudelle viimeksi mainittuna päivänä annettu laki (19/52).

Mitä muualla laissa tai asetuksessa on säädetty sotatuomioistuimista tai sotaoikeudesta, koskee soveltuvin osin myös sotilasoikeudenkäyntilaissa tarkoitettuja tuomioistuimia.

2 §

Ennen sotilasoikeudenkäyntilain voimaantuloa voidaan ryhtyä sen täytäntöönpanon edellyttämiin toimenpiteisiin.

3 §

Nykyiset sotaoikeudet käsittelevät ja ratkaisevat ne sotaväen rikoslaissa rangaistaviksi säädettyjä ja ennen sotilasoikeudenkäyntilain voimaantuloa tehtyjä rikoksia koskevat asiat, jotka ovat lain voimaan tullessa vireillä tai jotka tulevat vireille kolmen kuukauden kuluessa siitä.

Sotaoikeuksien toiminta lakkaa kuuden kuukauden kuluessa sotilasoikeudenkäyntilain voimaantulosta. Sotaoikeus ei saa kolmen kuukauden kuluttua lain voimaantulon jälkeen ottaa käsiteltäväksi uutta asiaa.

4 §

Sotatuomioistuimista ja oikeudenkäynnistä niissä annetun lain mukaan sotaoikeuteen kuuluvat asiat, ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.