Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Laki laivanisännistöyhtiön ja laivanisännän verottamisesta 18.3.1983/273

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 § (4.5.2018/328) [HE 145/2017]

Liiketoimintaa harjoittavien yhteisöjen perustaman laivanisännistöyhtiön, jonka käyttöomaisuuteen kuuluu yksi kauppamerenkulkuun käytettävä Suomessa Liikenteen turvallisuusviraston ylläpitämään liikenneasioiden rekisteriin tai Ahvenanmaan valtionviraston ylläpitämään alusrekisteriin merkitty alus, sekä tällaisen yhtiön laivanisäntien verottamisessa noudatetaan tämän lain säännöksiä.

2 §

Liiketoimintaa harjoittavien yhteisöjen perustaman laivanisännistöyhtiön verotettavaa tuloa määrättäessä aluksen hankintamenoa ja perusparannusmenoja ei vähennetä laivanisännistöyhtiön tulosta, eikä aluksen luovutushintaa ja muuta aluksesta saatua vastiketta lueta laivanisännistöyhtiön tuloksi. Sanotut menot ja tulot käsitellään laivanisäntien verotuksessa heidän laivaosuuksiensa mukaisessa suhteessa.

3 §

Laivanisännän laivaosuuden mukainen osuus tässä laissa tarkoitetun laivanisännistöyhtiön hankkiman aluksen hankintamenoista ja perusparannusmenosta kuten myös laivanisännän sanotusta yhtiöstä hankkiman laivaosuuden alusta koskevan hankintamenon osa vähennetään liiketoimintaa yhteisön muodossa harjoittavan laivanisännän tuloista elinkeinotulon verottamisesta annetun lain 30 §:ssä säädetyllä tavalla ja muutoinkin soveltuvin osin noudattaen mitä sanotussa laissa on säädetty, mikäli laivaosuus on laivanisännän harjoittaman liiketoiminnan käyttöomaisuutta.

Laivanisäntä, joka ei saa vähentää 1 momentin mukaisesti siinä mainittuja menoja, saa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.