Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 741/2019 saakka.

Asetus puolustusvoimille kuuluneen tavaran löytämisestä ja pelastamisesta 21.1.1983/84

Puolustusministerin esittelystä säädetään 19 päivänä marraskuuta 1943 annetun löytötavaralain (893/43) 14 §:n ja 9 päivänä kesäkuuta 1939 annetun merilain (167/39) 280 §:n 3 momentin nojalla:

1 §

Sen, joka löytää kadonnutta omaisuutta, joka on ilmeisesti kuulunut Suomen tai muun maan puolustusvoimille, tulee ilmoittaa asiasta viipymättä sotilasviranomaiselle. Samoin on meneteltävä sen, joka pelastaa tai löytää Suomen vesialueelta tai rannalta haaksirikkoutuneen tai ajelehtimaan päässeen aluksen tai sellaiseen alukseen kuulunutta tavaraa taikka muuta haaksirikkoista tai ajelehtimaan päässyttä tavaraa, joka on ilmeisesti kuulunut Suomen tai muun maan puolustusvoimille. Ilmoitus voidaan tehdä myös poliisi-, rajavartio- tai tulliviranomaisen välityksellä.

Jos löydetty tai pelastettu tavara on ilmeisen arvoton tai merkityksetön, ei 1 momentissa mainittua ilmoitusvelvollisuutta kuitenkaan ole.

2 §

Löydetty tai pelastettu tavara on vaadittaessa luovutettava sotilasviranomaiselle, joka päättää sen haltuunotosta ja säilyttämisestä. Jos tavara on ilmeisesti räjähtävää tai muuten vaarallista, sitä ei saa liikutella tai viedä pois ilman sotilasviranomaisen lupaa.

3 §

Tavaran löytäjälle tai pelastajalle voidaan maksaa kohtuullinen löytöpalkkio ja korvaus tarpeellisista kustannuksista, ei kuitenkaan enempää kuin löydetyn tai pelastetun tavaran arvo.

Löytäjällä tai pelastajalla on oikeus halutessaan korvauksesta lunastaa itselleen löydetty tai pelastettu tavara, jos sitä ei puolustusministeriön harkinnan mukaan pysytetä valtion hallussa.

Edellä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.