Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Päätös kotimaista polttoainetta käyttäville laitoksille myönnettävien lainojen yleisistä ehdoista 6.5.1982/349

Valtioneuvosto on kauppa- ja teollisuusministeriön esittelystä päättänyt:

1 §

Kauppa- ja teollisuusministeriö, jäljempänä ministeriö, voi myöntää valtion tulo- ja menoarviossa osoitetuista varoista kotimaista polttoainetta merkittävältä osin käyttävien laitosten rakentamiseen lainoja siten kuin tässä päätöksessä määrätään.

Kotimaisella polttoaineella tarkoitetaan tässä päätöksessä turvetta, puuta, olkea, jätettä ja edellä mainittujen jalosteita.

2 §

Lainaa voidaan myöntää enintään 50 prosenttia rakentamisesta aiheutuvista hyväksyttävistä kustannuksista. Hyväksyttäviä kustannuksia ovat lämpökeskuksen tai voimalaitoksen suunnittelusta ja rakentamisesta aiheutuvat kustannukset. Tässä päätöksessä tarkoitetun lainan ja muiden samaan tarkoitukseen valtion varoista myönnettyjen lainojen ja avustusten, lainojen, joista valtio maksaa korkotukea sekä Kehitysaluerahasto Oy:n lainojen yhteismäärä saa kuitenkin olla enintään 70 prosenttia hyväksyttävistä kustannuksista. Mikäli laitokselle on myönnetty eräisiin lämmityslaitoshankkeisiin myönnettävistä lainoista ja korkotuesta annetun lain (83/82) mukaista lainaa, ei tämän päätöksen mukaista lainaa voida myöntää.

Ks. L valtion erityisrahoitusyhtiöstä 443/1998.

3 §

Laina-aika on enintään kymmenen vuotta ja laina maksetaan takaisin vuosittain lyhennyksin. Laina voidaan myöntää siten, että enintään kolme ensimmäistä lainavuotta ovat lyhennyksistä vapaita. Laina voidaan myöntää tarvittaessa ilman turvaavaa vakuutta.

4 §

Lainasta peritään korkoa, joka o...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.