Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Asetus eräistä valtion omistamille alueille perustetuista soidensuojelualueista 18.12.1981/933

Ks. A eräistä valtion omistamille alueille perustetuista soidensuojelualueista 852/1988.

Maa- ja metsätalousministerin esittelystä säädetään 23 päivänä helmikuuta 1923 annetun luonnonsuojelulain (71/23) 2 §:n 2 momentin sekä eräiden valtion omistamien alueiden muodostamisesta soidensuojelualueiksi 2 päivänä lokakuuta 1981 annetun lain (676/81) 2 §:n 1 momentin ja 5 §:n nojalla:

1 §

Eräiden valtion omistamien alueiden muodostamisesta soidensuojelualueiksi 2 päivänä lokakuuta 1981 annetussa laissa (676/81) tarkoitetuilla soidensuojelualueilla on kielletty:

1) ojitus ja maa-ainesten ottaminen;

2) rakennusten, teiden ja laitteiden rakentaminen;

3) turvemailla olevan puiston hakkaaminen;

4) luonnonvaraisten selkärankaisten eläinten tappaminen, pyydystäminen ja hätyyttäminen jäljempänä säädettävin poikkeuksin; sekä

5) muut toimenpiteet, jotka saattavat muuttaa suoalueen luonnonmukaista vesitasapainoa.

Maa- ja metsätalousministeriö voi kieltää määrätyn selkärangattoman eläinlajin yksilöiden pyydystämisen ja tappamisen samoin kuin määrätyn ruohovartisen kasvilajin yksilöiden poimimisen ja keräämisen soidensuojelualueella.

2 §

Sen lisäksi, mitä edellä 1 §:ssä on säädetty, ovat Järvisuon–Ritassaarensuon, Huidankeitaan–Matokeitaan, Rynkäkeitaan, Hirvinevan, Harjaisnevan–Pilkoonnevan, Virtain kaupungissa sijaitsevan Isonevan, Säippäsuon–Kivisuon sekä Tolkansuon soidensuojelualueilla kaikki metsätaloudelliset toimenpiteet metsäpuiden käpyjen ja siementen keräämistä sekä met...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.