Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 482/2024 saakka.

Valtioneuvoston päätös työympäristöstä aluksessa (kumottu) 11.6.1981/417

Tämä päätös on kumottu A:lla 18.5.2017/289, joka on voimassa 1.1.2018 alkaen.

Valtioneuvosto on sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä päättänyt 28 päivänä heinäkuuta 1967 annetun laivatyöturvallisuuslain (345/67) 11 §:n nojalla, sellaisena kuin se on 1 päivänä helmikuuta 1974 annetussa laissa (110/74).

1 luku

Yleiset määräykset

1 §

Tätä päätöstä sovelletaan alukseen, jossa tehdään laivatyöturvallisuuslaissa (345/67) tarkoitettua työtä.

Tämän päätöksen määräyksiä ei sovelleta valtion alukseen, jota käytetään puolustustehtäviin, eikä uivaan telakkaan, asuntoproomuun tai muuhun sellaiseen pääasiassa paikallaan pysyvään työponttooniin.

2 §

Työympäristöllä tarkoitetaan tässä päätöksessä aluksessa sisällä ja ulkona olevia työtiloja sekä niiden fysikaalisia olosuhteita, kulkuteitä ja varustusta.

Tässä päätöksessä tarkoitetaan aluksen tonnimäärällä aluksen suurinta bruttovetoisuutta suomalaisen mittakirjan mukaan ja mitattuna yhdenmukaisesta aluksenmittausjärjestelmästä tehdyn kansainvälisen yleissopimuksen (SopS 18/55) mukaan.

3–5 §

3–5 § on kumottu A:lla 26.4.2012/199.

2 luku

Työympäristöä koskevat yleiset määräykset

Fysikaaliset olosuhteet

6 §

Aluksen suljettujen ja mikäli mahdollista myös muiden tilojen, joissa säännöllisesti tehdään työtä, on oltava sellaiset, että ne antavat riittävän suojan kuumuutta ja kylmyyttä, sään haittavaikutuksia, ilman haitallisia epäpuhtauksia, paineen vaihtelua, melua, tärinää ja vaarallista säteilyä sekä biologisia vaaratekijöitä vastaan.

Työtilat, koneet ja laitteet

7 §

Kulkuteiden ja työtasojen pi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.