Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 926/2022 saakka.

Valtioneuvoston päätös henkilökuljetuksiin käytettävistä rakennushisseistä ja niiden tarkastuksesta (kumottu) 17.12.1980/982

Tämä päätös on kumottu VNa:lla koneiden turvallisuudesta 12.6.2008/400, joka on voimassa 29.12.2009 alkaen.

Valtioneuvosto on 28 päivänä kesäkuuta 1958 annetun työturvallisuuslain (299/58) 47 §:n nojalla sosiaali- ja terveysministeriön esittelystä päättänyt:

1 §

Rakennushissin valmistajan, maahantuojan, myyjän tai muun työturvallisuuslain (299/58) 40 §:ssä tarkoitetun henkilön sekä työnantajan on kunkin osaltaan huolehdittava siitä, että rakennushissi siihen kuuluvine laitteineen täyttää rakenteeltaan työturvallisuuslaissa ja tässä päätöksessä asetetut vaatimukset.

Ks. TyöturvallisuuslL 738/2002.

2 §

Rakennushissillä tarkoitetaan tässä päätöksessä sellaista rakennus- tai vastaavassa työssä käytettävää tilapäisesti pystytettyä nostolaitetta, jossa on johteilla tai muilla kiinteillä laitteilla ohjatulla liikeradalla liikkuva kori ja joka on tarkoitettu kuljettamaan kahden tai useamman tason välillä henkilöitä sekä tavaraa nimelliskuorman sallimissa rajoissa.

Tämä päätös koskee soveltuvin osin sellaisia radio- ja televisiomastohissejä ja käyttötarkoitukseltaan niihin verrattavia muita hissejä, joihin ei sovelleta sähköllä toimivista hisseistä ja niihin verrattavista siirtolaitteista annettua kauppa- ja teollisuusministeriön päätöstä (386/74).

Ks. KTMp hissien turvallisuudesta 564/1997.

3 §

SFS-standardilla tarkoitetaan tässä päätöksessä Suomen Standardisoimislautakunnan vahvistamaa suomalaista standardia.

4 §

Rakennushissin tyypin tulee olla työsuojeluhallituksen hyv...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.