Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 1036/2023 saakka.

Laki osakeyhtiölain voimaanpanosta (kumottu) 29.9.1978/735

Tämä laki on kumottu OsakeyhtiöL:lla 21.7.2006/624, joka tulee voimaan 1.9.2006. Ks. L osakeyhtiölain voimaanpanosta 21.7.2006/625.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Tänä päivänä annettu osakeyhtiölaki (734/78), jäljempänä uusi laki, tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1980. Uudella lailla kumotaan, jäljempänä mainituin poikkeuksin, osakeyhtiöistä 2 päivänä toukokuuta 1895 annettu laki, jäljempänä vanha laki, siihen myöhemmin tehtyine muutoksineen. Osakeyhtiöihin, jotka on merkitty kaupparekisteriin ennen uuden lain voimaantuloa, sovelletaan mainitun ajankohdan jälkeen uutta lakia, mikäli tämän lain säännöksistä ei muuta johdu.

2 §

Jos ennen uuden lain voimaantuloa rekisteröidyn osakeyhtiön yhtiöjärjestykseen sisältyy uuden lain vastaisia määräyksiä, on niiden sijasta noudatettava uuden lain säännöksiä.

Mikäli ennen uuden lain voimaantuloa rekisteröidyn osakeyhtiön yhtiöjärjestys on uuden lain mukaan puutteellinen tai sisältää uuden lain vastaisia määräyksiä, on yhtiön hallituksen viivytyksettä tehtävä yhtiökokoukselle ehdotus yhtiöjärjestyksen muuttamisesta uuden lain mukaiseksi. Yhtiöjärjestyksen muutokset on viivytyksettä ja viimeistään kahden vuoden kuluessa uuden lain voimaantulosta ilmoitettava rekisteröimistä varten.

Jos osakeyhtiö, joka on laiminlyönyt mitä edellä 2 momentissa on säädetty, on tehnyt rekisteri-ilmoituksen, rekisteriviranomainen voi asettaa määräajan, jonka kuluessa yhtiön tulee tehdä yhtiöjärjestykseensä uuden lain edellyttämät muutokset ja ilmoittaa ne rekisteröimistä varte...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.