Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Valtioneuvoston päätös atomivastuulain eräiden säännösten soveltamisesta 22.6.1978/511

Atomivastuulain nimike on muutettu Ydinvastuulaiksi L:lla 820/89.

Valtioneuvosto on 8 päivänä kesäkuuta 1972 annetun atomivastuulain (484/72) 2 §:n ja 11 §:n 1 momentin nojalla kauppa- ja teollisuusministeriön esittelystä päättänyt:

1 §

Ne ydinpolttoaineet ja radioaktiiviset tuotteet, jotka Taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestön (OECD) ydinenergiatoimiston johtokunnan tämän päätöksen liitteinä olevien päätösten mukaisesti eivät päätöksissä mainituissa tapauksissa kuulu vahingonkorvausvastuusta ydinvoiman alalla 29 päivänä heinäkuuta 1960 tehdyn yleissopimuksen (SopS 20/72) alaisuuteen, on katsottava sellaisiksi ydinpolttoaineiksi ja radioaktiivisiksi tuotteiksi, joihin ei päätöksissä mainituissa tapauksissa ole sovellettava atomivastuulakia (484/72) niihin liittyvän ydinvahingon vaaran vähäisyyden vuoksi.

2 §

Atomivastuulain 11 §:n 1 momentissa tarkoitetun määräyksen, jonka mukaan rahdinkuljettaja on Suomessa olevan ydinlaitoksen haltijan asemesta vastuussa kuljetuksen aikana tai sen yhteydessä sattuneesta ydintapahtumasta johtuneesta ydinvahingosta, antaa rahdinkuljettajan hakemuksesta kauppa- ja teollisuusministeriö.

3 §

Tällä päätöksellä kumotaan valtioneuvoston atomivastuulain eräiden säännösten soveltamisesta 21 päivänä kesäkuuta 1972 antama päätös (487/72).

Suomennos

LIITE 1

OECD:n ydinenergiatoimiston johtokunnan päätös vahingonkorvausvastuusta ydinvoiman alalla 29 päivänä heinäkuuta 1960 tehdyn yleissopimuksen (Pariisin yleissopimus) soveltamatta jättämisestä pieniin ydinainemääriin.

H...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.