Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Asetus kokoontumishuoneistoista ja kokoontumisalueista 30.3.1978/238

Tämä asetus on kumoutunut 1.9.1999 alkaen. Ks. KokoontumisL 530/1999.

Sisäasiainministerin esittelystä säädetään julkisista huvitilaisuuksista 9 päivänä elokuuta 1968 annetun lain (492/68) 15 §:n 2 momentin ja 16 §:n nojalla:

Yleisiä säännöksiä

1 §

Kokoontumishuoneistolla tarkoitetaan huoneistoa, jota käytetään julkisista huvitilaisuuksista annetun lain (492/68) 2 §:ssä tarkoitettujen tilaisuuksien järjestämiseen.

Edellä 1 momentissa mainittuja tilaisuuksia varten pysyvästi varattua, rajoiltaan määrättyä aluetta kutsutaan kokoontumisalueeksi.

Majoitus- ja ravitsemisliikkeistä on säädetty erikseen.

2 §

Kokoontumishuoneiston sijainnin, rakenteiden, varusteiden ja kunnon sekä laitteiden ja niiden sijoituksen tulee olla huoneistossa järjestettävien tilaisuuksien laatu ja yleisömäärät huomioon ottaen sellainen, että se täyttää tilaisuuksien järjestämiselle asetettavat terveydelliset vaatimukset eikä aiheuta vaaraa tai vakavaa haittaa turvallisuudelle.

Kokoontumishuoneistossa samanaikaisesti oleskelevien henkilöiden enimmäismäärän, poistumisteiden, huonetilojen suunnittelun, valaistuksen järjestämisen ja muiden henkilöturvallisuuteen vaikuttavien seikkojen osalta on noudatettava, mitä Suomen rakentamismääräyskokoelmassa on määrätty.

3 §

Kokoontumisalueiden katsomoista sekä kokous-, näyttely- tai huviteltoista ja muista rakennelmista on soveltuvin osin voimassa, mitä tässä asetuksessa on säädetty kokoontumishuoneistoista.

Kokoontumisalue on tarvittaessa aidattava tai eristettävä muulla sopivalla tavalla. Esiintymi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.