Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Laki tilojen yhteisten teiden ja valtaojien sekä niihin verrattavien alueiden lakkaamisesta yhteisinä alueina 17.12.1976/983

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä määrätyllä tavalla, säädetään:

1 luku

Yleisiä säännöksiä

1 §

Tämä laki koskee lainvoimaisessa maanmittaustoimituksessa osakkaiden yhteiseen tarpeeseen erotettua tai jaosta pois jätettyä taikka muulla perusteella kiinteistöjen yhteiseksi katsottavaa aluetta, joka on tarkoitettu käytettäväksi kulkemiseen tai kuljetukseen taikka valtaojan paikkana. Lisäksi tämä laki koskee sellaista yksityisistä teistä annetun lain (358/62) 105 §:n 1 momentissa tarkoitettua yksityistä tietä, joka ei kuulu tilaan eikä ole pakkolunastuksen perusteella maarekisteriin merkitty yksikkö.

Tämä laki koskee myös sellaista yhteisen tien tai valtaojan vieressä sijaitsevaa varastopaikaksi taikka muuhun sanotun tien tai valtaojan käyttämistä palvelevaan tarkoitukseen varattua aluetta, joka maanmittaustoimituksessa laaditussa jakokirjassa tai muussa toimitusasiakirjassa on selitetty samaan yhteiseen alueeseen kuuluvaksi.

Tämä laki ei kuitenkaan koske tilojen yhteistä venevalkamaa, ellei 2 momentista muuta johdu.

Maarekisterin tilalle on tullut kiinteistörekisteri, ks. KiinteistörekisteriL 392/1985.

2 §

Tämä laki ei koske sellaista aluetta, johon tienpitäjällä on yleisistä teistä annetussa laissa (243/54) tarkoitettu tieoikeus.

3 §

Edellä 1 §:ssä tarkoitettu yhteinen alue lakkaa tämän lain voimaan tullessa olemasta yhteinen alue. Tällaisesta alueesta käytetään tässä laissa nimitystä lakannut yhteinen alue.

Lakannut yhteinen alue s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.