Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 829/2022 saakka.

Laki kalatalouden korkotukilainoista 9.1.1976/1

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Yleisiä säännöksiä

1 §

Kalastuselinkeinon harjoittamisen tukemiseksi edistetään luoton saantia ja helpotetaan luoton ehtoja sen mukaan kuin tässä laissa säädetään.

2 §

Edellä 1 §:ssä tarkoitettuina kalatalouden korkotukilainoina voidaan myöntää kalastajalainoja kalastuksen harjoittajille ja kalan markkinointilainoja kalan talteenottoa, säilyttämistä ja käsittelyä harjoittaville yrityksille.

Kalastajalainaa ei saa myöntää, jos kysymys on maaseutuelinkeinojen rahoituslaissa (329/1999) tarkoitetun pienyritystoiminnan piiriin kuuluvasta muualla kuin merialueilla tapahtuvasta kalastusyritystoiminnasta. Sanottu ei kuitenkaan koske kustannuksiltaan maa- ja metsätalousministeriön määräämää kokoa suurempia hankkeita. Korkotukilainaa ei saa myöntää henkilölle tai yritykselle, joka saman omaisuuden hankkimista varten on saanut lainaa valtion varoista tai varoista, joiden osalta valtio maksaa lainan antajalle korkohyvitystä. (12.3.1999/335) [HE 60/1998]

Kalastajalainat

3 §

Kalastajalainoja voidaan myöntää kalastusalusten ja -veneiden hankkimisen ja rakentamisen sekä tällaisiin aluksiin ja veneisiin tarvittavien koneiden ja laitteiden samoin kuin kalanpyyntivälineiden sekä muiden kalastuksen harjoittamista varten tarpeellisten välineiden ja laitteiden hankkimisen rahoittamiseksi.

Kalastajalaina voidaan myöntää myös yhden tai useamman osuuden hankkimiseksi kalastusalukseen.

Kalastusaluksella tarkoitetaan tässä laissa avomerikalastukseen käytettävää alusta, jonka tunnuspituus on vähintään 10 metriä.

4 §

Kalastajala...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.