Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Asetus grillihiilien sytytysnesteistä 21.12.1973/947

Tämä asetus on jätetty edelleen voimaan. Ks. L 390/2005 138 §.

Kauppa- ja teollisuusministerin esittelystä säädetään räjähdysvaarallisista aineista 19 päivänä kesäkuuta 1953 annetun lain (263/53) 1 ja 18 §:n nojalla:

1 §

Grillihiilien tai muiden vastaavien polttoaineiden sytytysnesteeksi saa valmistaa ja sellaisena sytytysnesteenä pitää kaupan vain palavia nesteitä, joiden leimahduspiste on yli + 55°C.

2 §

Sytytysnestepakkaukseen on merkittävä selvästi teksti ''Varoitus! Kuumaan grilliin tai hehkuville hiilille kaadettu neste saattaa syttyä hulmahduksenomaisesti – Varning! Denna vätska kan blossa upp, om den hälles på het grill eller glödande kol''.

3 §

Tämän asetuksen noudattamista valvovat kauppa- ja teollisuusministeriö tai sen määräämä tarkastuslaitos sekä lisäksi palo- ja poliisiviranomaiset.

4 §

Tarkempia määräyksiä tämän asetuksen soveltamisesta antaa tarvittaessa kauppa- ja teollisuusministeriö, joka voi myös erityisistä syistä myöntää poikkeuksia asetuksen säännöksistä.

5 §

Tämä asetus tulee voimaan 1 päivänä toukokuuta 1974, kuitenkin siten, että edellä tarkoitettuja sytytysnesteitä saa muu kuin niiden valmistaja, pakkaaja tai maahantuoja myydä 31 päivään joulukuuta 1974 saakka, vaikka valmisteet eivät täytä tämän asetuksen määräyksiä.

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.