Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus tulopoliittisen neuvottelumenettelyn edistämisestä 28.9.1973/738

Pääministerin esittelystä säädetään:

1 §

Tulopolitiikan neuvottelu- ja informaatioedellytysten lisäämistä varten sekä yleensä tulopoliittisesti tärkeiden ratkaisujen koordinoinnin edistämiseksi on valtioneuvoston kanslian yhteydessä tulopoliittinen toimisto.

2 §

Tulopoliittisen toimiston tehtävänä on:

1) toimia valtion ja sen tulopolitiikkaan vaikuttavien laitosten, työmarkkinajärjestöjen ja taloudellisten järjestöjen yhdyselimenä tulopoliittisten neuvottelujen edistämiseksi;

2) kehittää yleisiä tulopoliittisia neuvotteluja informaatiojärjestelmiä;

3) seurata tulopolitiikan alalla tapahtuvaa kehitystä; ja

4) tehdä tarpeellisia aloitteita ja esityksiä tulopolitiikkaa koskevan lainsäädännön kehittämiseksi ja uudistusten aikaansaamiseksi.

Tulopoliittisessa toimistossa on yksi tai useampia tilapäisiä neuvottelevia virkamiehiä sekä tulo- ja menoarvion rajoissa ylimääräisiä toimenhaltijoita ja muita tilapäisiä toimihenkilöitä sekä työsopimussuhteessa olevaa henkilökuntaa.

3 §

Kelpoisuusehtona neuvottelevalta virkamieheltä vaaditaan yliopistossa tai muussa korkeakoulussa suoritettu toimeen soveltuva loppututkinto tai muu riittäväksi katsottava koulutus ja hyvä perehtyneisyys tulopoliittisiin kysymyksiin sekä että asianomainen on aikaisemmalla toiminnallaan osoittanut sellaista taitoa ja kykyä, jota tehtävän menestyksellinen hoitaminen edellyttää.

4 §

Neuvottelevan virkamiehen ottaa valtioneuvosto.

Muun tulopoliittisen toimiston henkilökunnan ottaa valtioneuvoston kanslia.

5 §

Tulopolitiikan informaatiotoimikunn...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.