Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Asetus kunnille asuntoalueiden hankkimiseksi myönnettävästä korkotuesta 24.3.1972/235

Sisäasiainministerin esittelystä säädetään kunnille asuntoalueiden hankkimiseksi myönnettävästä korkotuesta 21 päivänä tammikuuta 1972 annetun lain (65/72) 15 §:n nojalla:

1 §

Asuntohallitus voi hyväksyä kunnille asuntoalueiden hankkimiseksi myönnettävästä korkotuesta 21 päivänä tammikuuta 1972 annetussa laissa (65/72) tarkoitettuja asuntoaluehankinnan korkotukiluottoja enintään sen määrän, mikä valtion tulo- ja menoarviossa vuosittain päätetään.

Asuntohallitus on lakkautettu, ks. L valtion asuntorahastosta 1194/1989 ja VNa valtion asuntorahastosta 286/2007.

2 §

Asuntohallituksen on ennen korkotukiluoton hyväksymistä hankittava asiasta kaupunkien ja kauppaloiden osalta sisäasiainministeriön kaavoitus- ja rakennusasiain osaston sekä maalaiskuntien osalta lääninhallituksen lausunto.

3 § (31.12.1974/1115)

Luotto saadaan hyväksyä asuntoaluehankinnan korkotukiluotoksi vain, jos hakemus on toimitettu asuntohallitukselle viimeistään kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun kunnan asianomaisen viranomaisen alueen hankkimisesta tekemä päätös on saanut lainvoiman.

4 §

Korkotukiluottohakemus on laadittava asuntohallituksen vahvistaman kaavan mukaiselle lomakkeelle. Hakemukseen on liitettävä asuntohallituksen määräämät selvitykset.

5 §

Asuntoaluehankinnan korkotukena suoritettavaa korkohyvitystä on luottolaitoksen haettava valtiokonttorilta kunkin puolivuotiskauden osalta erikseen. Säätöpankkien ja osuuspankkien osalta on niiden keskusrahalaitosten haettava korkohyvitystä, jollei valtiokonttori toisin määrää.

Edel...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.