Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Laki kunnille asuntoalueiden hankkimiseksi myönnettävästä korkotuesta 21.1.1972/65

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Asuntotuotantoa ja siihen liittyviä tarpeita varten tarvittavien alueiden hankkimiseksi myönnettävistä lainoista voidaan kunnille antaa valtion varoista korkotukea siten kuin tässä laissa säädetään.

Luottoa, jolle korkotukea maksetaan, nimitetään tässä laissa asuntoaluehankinnan korkotukiluotoksi.

2 §

Korkotukea myöntämällä pyritään parantamaan kuntien mahdollisuuksia hankkia asuntorakennustoimintaan soveliaita alueita ja täten edistämään jatkuvaa alueiden saantia erilaiseen asuntotuotantoon ja siihen liittyviin tarpeisiin.

Alueiden hankinnassa on erityisesti otettava huomioon tulevien vuosien asuntotuotannon tarpeet.

3 §

Valtion tulo- ja menoarviossa vahvistetaan vuosittain hyväksyttävien asuntoaluehankinnan korkotukiluottojen enimmäismäärä.

4 §

Asuntohallitus päättää luoton hyväksymisestä asuntoaluehankinnan korkotukiluotoksi pyydettyään asiasta tarpeelliset lausunnot. Korkotukiluotoiksi voidaan hyväksyä enintään alueen hankintahintaa vastaavat luotot.

Asuntoaluehankinnan korkotukiluotoksi voidaan hyväksyä julkisen valvonnan alaisen luottolaitoksen tämän lain mukaisiin tarkoituksiin myöntämä luotto.

Asuntohallitus on lakkautettu, ks. L valtion asuntorahastosta 1194/1989 ja VNa valtion asuntorahastosta 286/2007.

5 §

Korkotukiluoton hyväksymisen edellytyksenä on, että hankitun tai hankittavan alueen hinta on alueen sijainti ja muut olosuhteet huomioon ottaen kohtuullinen ja että alueen voidaan katsoa olevan sijainniltaan, maapohja...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.