Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Päätös toimenpiteistä raputautien leviämisen estämiseksi 16.6.1970/406

Maatalousministeriö on 23 päivänä syyskuuta 1951 annetun kalastuslain (503/51) 90 §:n nojalla päättänyt:

1 §

Rapuja saadaan säilyttää sumpuissa tai muissa vastaavissa laitteissa vain siinä järvessä, joessa tai purossa, mistä ne on pyydystetty, älköönkä näitä laitteita siirrettäkö vesistöstä tai sen osasta toiseen.

Kuitenkin saadaan kauppaan tulleita eri vesistöistä pyydystettyjä eläviä rapuja kalaveden omistajan luvalla säilyttää, huuhtoa tai muulla tavalla käsitellä sellaisessa vesistössä, missä ei ole rapuja ja mistä mahdollinen ruttotartunta ei voi muualle levitä.

2 §

Rapuruton leviämisen estämiseksi on kuolleet ja sairaat ravut tehtävä vaarattomiksi joko polttamalla tai keittämällä.

3 §

Kauppaan tarkoitettujen elävien rapujen kuljetus koko maassa sekä niiden maastavienti saa tapahtua vain uusissa, ennen käyttämättömissä laatikoissa tai vasuissa.

Maasta vietäväksi aijotut ravut on sillä paikkakunnalla, mistä niiden lähettäminen vientiä varten tapahtuu, uudestaan pakattava ja kaikki kuolleet samoinkuin sairaaloisilta näyttävät yksilöt poistettava sekä viipymättä hävitettävä polttamalla tai maahan kuoppaamalla, jolloin ne on ensin keitettävä.

Mitä edellä on sanottu, ei koske maahan läpikulkutavarana tuotuja ja täältä ulkomaille vietäviä eläviä rapuja.

4 §

Siirtoistutuksia varten saa käyttää ainoastaan sellaisia rapuja, jotka todistettavasti on pyydystetty ruttovapaasta vedestä.

5 §

Tällä päätöksellä kumotaan maatalousministeriön heinäkuun 16 päivänä 1952 antama päätös toimenpiteistä raputautien leviämisen estämiseksi (295/52).

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.