Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 511/2021 saakka.

Laki patenttiasiamiehistä (kumottu) 15.12.1967/552

Tämä laki on kumottu L:lla 17.1.2014/22, joka on voimassa 1.7.2014 alkaen.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Patenttiasiamiehen tointa on oikeutettu ammattimaisesti harjoittamaan ainoastaan se, joka on merkitty patenttiasiamieheksi patentti- ja rekisterihallituksen pitämään patenttiasiamiesrekisteriin. Patenttiasiamiehen tehtävänä on toisen henkilön edustaminen patenttiviranomaisen käsiteltäviin kuuluvissa tai sen päätöksistä tehtyjä valituksia koskevissa asioissa.

Patenttiasiamieheltä ja tämän sijaiselta vaadittavasta kelpoisuudesta sekä patenttiasiamiesrekisterin pitämisestä ja rekisteröimismaksusta säädetään asetuksella.

Ks. A patenttiasiamiehistä 636/1969.

2 §

Patentti- ja rekisterihallitus valvoo 1 §:n säännösten noudattamista. Se voi kieltää asianosaisen edustajana olemisen siltä, joka ammattimaisesti harjoittaa patenttiasiamiehen tointa olematta merkitty patenttiasiamiesrekisteriin.

Ks. L Patentti- ja rekisterihallituksesta 578/2013 2 §.

3 §

Joka käyttää itsestään patenttiasiamiehen ammattinimitystä olematta patenttiasiamiesrekisteriin merkitty asiamies taikka muutoin ilmoittaa ammattialansa siten, että hänen sen perusteella voidaan erheellisesti olettaa olevan sanottuun rekisteriin merkitty asiamies, tuomittakoon sakkorangaistukseen.

Rangaistusvaatimuksen 1 momentissa tarkoitetussa tapauksessa saa syyttäjän lisäksi tehdä myös patenttiasiamiesrekisteriin merkitty patenttiasiamies tai patenttiasiamiehiä edustava yhdistys. (13.5.2011/479) [HE 286/2010]

4 §

Tämä laki tulee voimaan 1 päivänä tammikuuta 1968.

Muutossä...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.