Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Laki sairaanhoitolaitosten henkilökunnan aseman järjestämisestä eräissä tapauksissa 30.12.1966/777

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Milloin valtion sairaanhoitolaitos luovutetaan kunnalle, siirretään asianomaisen niin halutessa laitoksen peruspalkkaisen viran tai toimen haltija ja ylimääräinen toimenhaltija vastaavaan virkaan, tilapäinen toimihenkilö vastaavaan tilapäiseen virkasuhteeseen ja pysyväisluontoisessa työsopimussuhteessa oleva työntekijä vastaavaan työsopimussuhteen kunnan palveluksessa.

Peruspalkkaisen viran tai toimen haltija, joka on siirretty kunnan palvelukseen, pysyy virkasuhteessa valtioon, mikäli hänen virkasuhteensa kuntaan ei virasta eroamisen johdosta tai muutoin hänen syystään pääty.

Sillä, joka on siirretty kunnan palvelukseen, on oikeus, mikäli 2 momentista ei muuta johdu, saada virka- tai työsopimussuhteeseensa liittyvät edut sellaisina, että ne eivät olennaisesti epäedullisempia kuin hänelle epäedullisemmasta virka- tai työsopimussuhteestaan kuuluneet vastaavat edut.

2 § (19.12.1986/965)

2 § on kumottu L:lla 19.12.1986/965.

2 § sovelletaan kuitenkin tapauksissa, joissa valtion sairaanhoitolaitoksen palveluksessa olleen henkilön siirtäminen kunnan tai kuntainliiton palvelukseen on tapahtunut ennen lain 965/1986 voimaantuloa (1.1.1987). Aiempi sanamuoto kuuluu:

2 §

Kunnan palvelukseen siirretyllä henkilöllä sen palveluksessa ollessaan oikeus eläketurvaan kunnalliselta eläkelaitokselta niiden perusteiden mukaan, jotka vastaavasti valtion viran ja toimen haltijoiden ja työntekijöiden eläketurvasta olivat voimassa ennen kuin sair...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.