Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 846/2023 saakka.

Laki tutkinnan toimittamisesta ja pakkokeinojen käyttämisestä ulkomaisessa kauppa-aluksessa rikoksen johdosta eräissä tapauksissa 5.3.1965/148

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 § (29.12.2009/1681) [HE 248/2009]

Suomen aluemerellä rauhanomaisessa kauttakulussa olevassa ulkomaisessa kauppa-aluksessa, joka on lähtenyt ulkomaisesta satamasta, Suomen viranomaiset eivät saa toimittaa tutkintaa tai käyttää pakkokeinoja sellaisen rikoksen johdosta, joka on tehty ennen aluksen saapumista Suomen aluemerelle, ellei alus poikkea Suomen sisäisille aluevesille taikka kysymyksessä ole Suomen talousvyöhykkeestä annetussa laissa (1058/2004) tai merenkulun ympäristönsuojelulaissa (1672/2009) tarkoitettu, ulkomaiselta alukselta Suomen talousvyöhykkeellä tehty rikos.

2 §

Milloin Suomen aluemerellä rauhanomaisessa kauttakulussa olevassa ulkomaisessa kauppa-aluksessa tehdään kauttakulun aikana rikos, voi Suomen viranomainen, jollei alus poikkea tai ole poikennut Suomen sisäisille vesille, toimittaa aluksessa tutkinnan ja siinä käyttää rikoksen selvittämiseen tarvittavia pakkokeinoja vain, jos rikoksen seuraus on ulottunut Suomeen tahi jos rikos on ollut omiaan häiritsemään rauhaa maassa tai yleistä järjestystä aluemerellä taikka jos aluksen päällikkö tai sen kotivaltion virallinen edustaja on pyytänyt Suomen viranomaisen apua tahi jos toimenpiteet ovat tarpeen huumausaineitten luvattoman kaupan ehkäisemiseksi.

3 §

Ennen kuin Suomen aluemerellä rauhanomaisessa kauttakulussa olevassa ulkomaisessa kauppa-aluksessa ryhdytään tutkintaan tai muihin toimenpiteisiin aluksessa tehdyn rikoksen johdo...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.