Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 132/2023 saakka.

Laki Suomen ja muiden pohjoismaiden välisestä yhteistoiminnasta rikosasioissa annettujen tuomioiden täytäntöönpanossa 20.6.1963/326

Ks. muutosehdotus HE 57/2021.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

Sakon ja eräiden muiden varallisuutta koskevien seuraamusten täytäntöönpano

1 §

Islannin, Norjan, Ruotsin tai Tanskan tuomioistuimen antama tuomio tai päätös, jolla joku on tuomittu sakkoon tai uhkasakkoon tahi menettämään tietty esine tai muu omaisuus tahi rahamäärä taikka suorittamaan korvausta rikosasian oikeudenkäynnistä aiheutuneista kustannuksista, voidaan pyynnöstä panna täytäntöön Suomessa.

Ks. A Suomen ja muiden pohjoismaiden välisestä yhteistoiminnasta rikosasioissa annettujen tuomioiden täytäntöönpanossa annetun lain täytäntöönpanosta 620/1964 1 ja 2 §.

2 §

Perittävä rahamäärä on päätöksessä, jolla täytäntöönpanopyyntöön suostutaan, muunnettava Suomen rahaksi päätöstä edeltäneen päivän ostokurssin mukaan.

3 §

Täytäntöönpano tapahtuu Suomen lain mukaan. Sakkoa ei kuitenkaan ole täällä muunnettava vankeudeksi.

Ks. RikosL 39/1889 2 a luku ja L sakon täytäntöönpanosta 672/2002.

4 §

Sellainen Suomessa annettu tuomio tai päätös, jota 1 §:ssä tarkoitetaan, voidaan jättää pantavaksi täytäntöön Islannissa, Norjassa, Ruotsissa tai Tanskassa.

Vapausrangaistuksen täytäntöönpano

5 §

Islannissa tuomittu varödhald ja fangelsi, Norjassa tuomittu hefte ja fengsel, Ruotsissa tuomittu fängelse ja straffarbete sekä Tanskassa tuomittu haefte ja faengsel nimiset vapausrangaistukset voidaan pyynnöstä panna täytäntöön Suomessa, jos tuomittu täytäntöönpa...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.