Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 177/2020 saakka.

Laki luottoehdoista osamaksukaupassa 21.12.1962/622

Nimike on muutettu L:lla 92/1966.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Milloin osamaksukaupan laajuus saattaa muodostua rahan arvon tai maan ulkomaisen maksuvalmiuden turvaamisen kannalta liialliseksi, valtioneuvosto voi asetuskokoelmassa julkaistavalla päätöksellä määrätä, että myytäessä tiettyjä tai tietynlaisia tavaroita osamaksukaupasta annetun lain (91/66) 1 §:ssä tarkoitetuilla ehdoilla myydyn esineen käteishinnasta on ennen esineen luovuttamista ostajalle suoritettava vähintään määräosa ja että kauppahinta kokonaisuudessaan on maksettava tietyn ajan kuluessa säännöllisin väliajoin ja pääasiassa yhtä suurina erinä. (31.12.1974/1084)

Edellä 1 momentissa mainitun päätöksen antamisesta, muuttamisesta ja harkintaan perustuvasta kumoamisesta on, jollei Suomen Pankin johtokunta ole tehnyt esitystä asiasta, hankittava sanotun johtokunnan lausunto.

Valtioneuvostolla ei kuitenkaan ole 1 momentissa säädettyä oikeutta määrätä luottoehdoista osamaksukaupassa tiettyjen tai tietynlaisten tavaroiden niiden myyjien osalta, jotka sitoutuvat määrätyn ajan noudattamaan kauppa- ja teollisuusministeriön Suomen pankin johtokuntaa kuultuaan valtioneuvoston suostumuksella mainituksi ajaksi hyväksymiä sanotussa momentissa tarkoitettuja luottoehtoja sinä aikana, jonka tuo sitoumus on voimassa. (18.2.1966/92)

2 §

Ennen 1 §:n 1 momentissa tarkoitetun valtioneuvoston päätöksen antamista tai sen muuttamista kauppa- ja teollisuusministeriön tulee neuvotella asiasta kysymyksessä olevien tavaroiden myyjiä edustavan yhteisön tai, mikäl...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.