Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 1036/2023 saakka.

Laki vastavuoroisesta sairaan- ja terveydenhoidosta rajaseudulla 9.6.1961/307

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Rajaseudulla tarkoitetaan tässä laissa niitä kuntia, joiden maaraja ulottuu Ruotsin tai Norjan valtakunnan rajaan.

2 § (8.7.2022/585) [HE 56/2021] [HE 18/2022]

Lääkärillä, joka on Ruotsissa tai Norjassa valtakunnan rajalla olevassa kunnassa virkasuhteista lääkäriä vastaavassa asemassa, on oikeus harjoittaa lääkärintointa naapurikunnassa rajaseudulla Suomessa, niin kuin tässä laissa ja sen nojalla annettavassa asetuksessa säädetään.

3 § (27.11.1992/1077) [HE 264/92]

Ruotsissa tai Norjassa valtakunnan rajalla olevassa kunnassa asuva, yksityisvastaanottoa pitävä lääkäri voi terveydenhuollon oikeusturvakeskukselta saada luvan harjoittaa lääkärintointa naapurikunnassa rajaseudulla Suomessa. Samanlainen oikeus voidaan antaa myös erikoislääkärille, joka ei vakinaisesti asu naapurimaan raja-alueella, mutta pitää siellä vastaanottoa.

4 § (8.7.2022/585) [HE 56/2021] [HE 18/2022]

Rajaseudun virkasuhteisen lääkärin tulee voida ottaa vastaan potilaita Ruotsin ja Norjan naapurikunnista ja tarvittaessa voida matkustaa sairaskäynnille naapurimaan raja-alueelle.

5 §

Toimiessaan Ruotsissa tai Norjassa tulee 4 §:ssä mainitun lääkärin, jolle asianomainen maa on antanut luvan toimia lääkärinä rajaalueellaan, noudattaa kotimaansa taksoja. Samoin noudattavat Suomessa rajaseudulla toimivat ruotsalaiset ja norjalaiset lääkärit oman maansa taksoja.

6 §

Ruotsissa tai Norjassa raja-alueella virassa oleva tai asuva terveyssisar ja kätilö saa harjoittaa naapurikunnassa Suomen rajaseudulla terve...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.