Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Asetus valtion virka-ansiomerkistä 24.3.1961/166

Pääministerin esittelystä säädetään:

1 § (15.8.1988/732)

Valtion virka-ansiomerkki annetaan tunnustukseksi valtion hyväksi sen virassa suoritetusta pitkäaikaisesta palveluksesta.

2 §

Virka-ansiomerkin antaa tasavallan presidentti.

3 §

Virka-ansiomerkki on soikea tammenlehväseppeleen muodostama kullattu metallisolki jonka leveys on 33 millimetriä ja korkeus 30 millimetriä ja jonka keskellä on roomalaisilla numeroilla luku kolmekymmentä.

Ansiomerkkiä kannetaan Suomen Leijonan ritariristin nauhasta muodostetulle solmukkeelle kiinnitettynä rinnan vasemmalla puolella, nauhaan kiinnitettyjen kunniamerkkien vasemmalla puolella tai niiden yläpuolella. (11.4.1969/229)

Ansiomerkkiä seuraa omistuskirja, johon merkitään ansiomerkin saajan virka-asema, täydellinen nimi sekä syntymäaika ja -paikka. Omistuskirjan allekirjoittaa 8 §:ssä mainitun toimikunnan puheenjohtaja ja varmentaa sen sihteeri.

4 § (13.11.2020/765)

Edellytyksenä virka-ansiomerkin saamiselle on, että asianomainen on ollut valtion palveluksessa vähintään 30 vuotta, josta muussa palvelussuhteessa kuin virkasuhteessa enintään 5 vuotta.

Palvelukseksi, jota 1 momentissa tarkoitetaan, luetaan osa-aikaisessa tai päätoimiseksi katsottavassa virkasuhteessa tai muussa palvelussuhteessa valtioon suoritetun palveluksen lisäksi myös se aika, minkä asianomainen on sotatilan aikana ollut sotapalveluksessa. Sellaiseksi palvelukseksi luetaan samoin edellytyksin Suomen Pankin ja Kansaneläkelaitoksen tehtävässä suoritettu palvelus.

5 § (4.9.1998/664)

Jos palvelus on yhtäjaksoisesti keskeytynyt 12 kuuka...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.