Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 761/2022 saakka.

Huoltoapulaki (kumottu lukuunottamatta 5 §:ää) 17.2.1956/116

Huoltoapulaki on kumottu 5 §:ää lukuunottamatta sosiaalihuoltolailla 17.9.1982/710.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

5 §

Jos työntekijä täytettyään 20 vuotta on ollut saman työnantajan työssä taikka palvellut samassa liikkeessä tai yrityksessä vähintään kaksikymmentä vuotta ja sinä aikana menettänyt työkykynsä siinä määrin, ettei voi itseään työllä elättää, ja jos hän ei omista varoistaan tai aviopuolisonsa tahi lapsiensa huolenpidolla voi saada elatustaan, on hänellä oikeus voimiensa mukaista työtä vastaan saada kuolinpäiväänsä asti elatuksensa työnantajaltaan tai, jos niin kohtuulliseksi harkitaan, hänen perillisiltään tahi liikkeen taikka yrityksen omistajalta. Tällaista oikeutta ei kuitenkaan ole työntekijällä, jonka ensimmäinen työsuhde on alkanut työntekijäin eläkelain (395/61) tultua voimaan 1 päivänä heinäkuuta 1962 tai jonka kohdalla sanotussa laissa tarkoitettu eläketapahtuma on sattunut 10 vuoden kuluttua mainitusta ajankohdasta. (8.7.1961/399)

Liikkeen tai yrityksen omistajan tai haltijan vaihdos ei aiheuta muutosta tässä sanottuun oikeuteen.

Sitä oikeutta elatuksen saamiseen, josta tässä pykälässä on säädetty, työntekijällä ei kuitenkaan ole, jos hän on työkykynsä menetyksen aikaansaanut tahallisesti tai aiheuttanut sen rikollisella toiminnalla, kevytmielisellä elämällä tai muulla törkeällä tuottamuksellaan.

Ks. STMa eräiden elatusapujen ja elatustukien korottamisesta elinkustannusindeksin nousun johdosta 1078/2006.

Muutossäädösten voimaantulo ja soveltaminen:

1961 -- 8.7.1961/399:

...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.