Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Laki luonnonvaraisten tuotteiden keräämisen rajoittamisesta eräissä tapauksissa 17.6.1955/332

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Sellaisilla alueilla Lapin läänissä, joilla metsämarjojen tai muiden niinin verrattavien luonnonvaraisten tuotteiden keräilyllä valtion maalta on paikallisen väestön toimeentulon kannalta huomattava taloudellinen merkitys, voi maatalousministeriö, kun sanotun väestön etu sitä vaatii, päätöksellään kieltää muilta mainitun keräilyn.

Maatalousministeriö on nykyisin maa- ja metsätalousministeriö, ks. VNa maa- ja metsätalousministeriöstä 1267/2014.

2 §

Joka rikkoo 1 §:n nojalla annettua kieltoa, rangaistakoon sakolla, ja tuomittakoon luvattomasti kerätyt tuotteet, niiden kuljettamiseen käytetyt astiat tai muut päällykset sekä keräilyvälineet taikka niiden arvo valtiolle menetetyksi.

3 §

Tämän lain täytäntöönpanoa valvovalla viranomaisella on valta ottaa 2 §:ssä tarkoitettu omaisuus talteen, kunnes sen menettämistä koskeva asia on lainvoimaisesti ratkaistu. Jos omaisuus on helposti pilaantuvaa, saa mainittu viranomainen sen heti myydä.

Jos viranomaisen talteen 1 momentin nojalla otetun omaisuuden omistaja on tuntematon tai häntä ei ole muusta syystä saatu haastetuksi, kutsukoon oikeus tai maalla tuomari syyttäjän pyynnöstä hänet saapumaan määräpäivänä oikeuteen haasteella, joka on kiinnitettävä oikeuden ovelle vähintään kuukautta ennen määräpäivää.

Jollei omistaja haastettuna saavu vastaamaan eikä näytä laillista estettä, ratkaistakoon kysymys omaisuuden menettämisestä hänen poissaolostaan huolimatta.

4 §

Tarkemmat määräykset tämän lain ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.