Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Asetus kalanpyydyksissä käytettävistä valomerkeistä 16.7.1954/338

Maatalousministeriön toimialaan kuuluvia asioita käsittelemään määrätyn ministerin esittelystä säädetään 28 päivänä syyskuuta 1951 annetun kalastuslain (503/51) 106 §:n nojalla:

1 §

Milloin pyyntiin yleisen kulkuväylän ulkopuolelle lasketussa kalanpyydyksessä pimeänä aikana käytetään valomerkkejä osoittamaan pyydyksen sijainti sen vahingoittamisen estämiseksi, on noudatettava tämän asetuksen säännöksiä.

2 §

Rannasta tai tavallisen keskivedenkorkeuden vallitessa vedenpäällisestä karista taikka särkästä tahi niiden välittömästä läheisyydestä lasketun seisovan pyydyksen ulkopää merkitään violettia valoa näyttävällä lyhdyllä. Jos voi syntyä epätietoisuutta siitä, missä pyydyksen alkupää sijaitsee, osoitetaan se valkoista valoa näyttävällä lyhdyllä.

3 §

Jos seisovaa pyydystä ei ole laskettu niinkuin 2 §:ssä on mainittu, merkitään pyydyksen toinen pää violettia ja toinen pää valkoista valoa näyttävällä lyhdyllä.

Jos pyydys on ankkuroitu tai muulla tavoin pohjaan kiinnitetty ainoastaan toisesta päästään, on violettia valoa näyttävä lyhty sijoitettava vapaana olevaan päähän.

4 §

Ajoverkon ja ajosiiman vapaana oleva pää on osoitettava valkoista valoa näyttävällä lyhdyllä.

Jos pyydys on ollut kiinnitettynä alukseen tai veneeseen, jonka valoista ja merkkikuvioista on säädetty säännöistä yhteentörmäämisen ehkäisemiseksi merellä 23 päivänä joulukuuta 1953 annetussa asetuksessa (515/53), (Meriteiden säännöissä), ja alus tai vene poistuu pyydyksen päästä, merkitään tämä valkoista valoa näyttävällä lyhdyllä.

5 §

Jos pyydys on pitempi kuin 1 500 metriä, on s...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.