Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Vanginkuljetusasetus 31.3.1954/165

Sisäasiainministerin esittelystä säädetään vankien kuljetuksesta 17 päivänä kesäkuuta 1925 annetun lain (220/25) 3 §:n nojalla:

1 luku

Yleisiä säännöksiä

1 §

Vanginkuljetuksesta huolehtivat poliisi- ja vankilaviranomaiset.

2 §

Poliisiviranomaisen toimesta suoritettavan vanginkuljetuksen ylin johto ja valvonta kuuluu sisäasiainministeriölle ja vankilaviranomaisen toimesta suoritettavan kuljetuksen osalta oikeusministeriölle.

Vanginkuljetusta läänissä johtaa ja valvoo vastaavasti lääninhallitus ja lääninvankilan johtokunta.

Poliisipiirin päällikkö valvoo, että hänen käskynalaisensa tarkoin noudattavat vanginkuljetuksesta annettuja säännöksiä ja ohjeita.

3 §

Vankilaviranomainen huolehtii vankiloitten välisestä, vankilan ja rautateiden vankivaunun sekä eri vankivaunujen välisestä samoin kuin vankivaunussa tapahtuvasta kuljetuksesta. Jos vanki on kuljetettava vankilasta oikeuteen siinä kunnassa, jossa vankila sijaitsee tai jos vanki siirretään vankilasta sairaalahoitoon, on kuljetus niin ikään vankilaviranomaisen asia.

Muusta vanginkuljetuksesta huolehtii poliisiviranomainen.

Oikeusministeriö ja sisäasiainministeriö voivat sopia rangaistuslaitoskohtaisesti vankeinhoitoviranomaisten ja poliisiviranomaisten välisestä tehtävänjaosta toisin kuin 1 ja 2 momentissa säädetään, jos se vankeinhoito- ja poliisiviranomaisten käytettävissä olevien voimavarojen sekä alueellisten tai paikallisten olosuhteiden vuoksi on tarkoituksenmukaista. (18.4.2002/308)

2 luku

Vankien kuljetus

4 § (21.6.2006/509)

4 § on kumottu A:lla 21.6.2006/509.

5 §

Kuljetus on järjestettävä site...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.