Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Laki merivahingonlaskijan korvausselvityksestä merivakuutusasioissa. (kumottu) 16.1.1953/10

Tämä laki on kumottu L:lla 4.6.2021/480, joka on voimassa 1.7.2021 alkaen.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Merivakuutussopimukseen perustuva korvausasia on, jollei toisin ole sovittu, merivahingonlaskijan selvitettävä. Ennen kuin tällainen asia voidaan ottaa tuomioistuimen tutkittavaksi, siitä kuitenkin aina tulee olla merivahingonlaskijan korvausselvitys.

2 §

Joka pyytää merivahingonlaskijaa toimittamaan korvausselvityksen, tehköön sen kirjallisesti ja esittäköön hänelle ne asiakirjat, jotka ovat tarpeen korvausasian selvittämiseksi.

Kun korvausselvitystä on pyydetty, kehoittakoon merivahingonlaskija vastapuolta määräämässään lyhyessä ajassa kirjallisesti esittämään, mitä tämä oikeutensa valvomiseksi pitää tarpeellisena, ja merivahingonlaskijalle toimittamaan ne asiakirjat, joihin hän tahtoo vedota.

Merivahingonlaskijan on, jos hän toteaa hänelle toimitetut asiakirjat epätäydelliseksi, vaadittava asianosaisilta tarpeellinen lisäselvitys.

3 §

Merivahingonlaskijan on kahden kuukauden kuluessa siitä, kun hän on saanut kaikki 2 §:ssä tarkoitetut asiakirjat, annettava korvausselvitys kahtena kappaleena, joiden tulee olla häneltä saatavissa siitä ajankohdasta alkaen, jolloin selvitys on merkitty annetuksi.

Korvausselvityksessä on mainittava, missä ajassa ja millä tavoin siihen tyytymätön saa puhevaltansa säilyttämiseksi panna moitekanteensa vireille tuomioistuimessa.

Korvausselvityksen antamisesta merivahingonlaskijan tulee kirjeellä antaa tieto asianosaisille viimeistään selvi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.