Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Laki eräiden vähäisten saatavien perimättä jättämisestä 2.6.1950/266

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Jos valtiolle tuleva erinäinen maksu tai muu kuin veronkantolain mukaan kannettava vero on vähäinen, ei sitä maksuunpanna, eikä jos maksuunpano jo on toimitettu, myöskään peritä. (11.8.1978/626)

Erinäisellä maksulla tarkoitetaan tässä laissa valtion varoista etukäteen suoritettujen maanmittauspalkkioiden, maan- ja metsänparannuslainojen sekä muiden niihin verrattavien valtion saatavien perimistä varten lääninkonttorissa tai lääninhallituksen veronkantotoimistossa maksuunpantavia maksuja.

Erinäisten valtion myöntämien lainojen sekä etukäteen suorittamien korvausten maksamatta olevan pääoman kerta kaikkiaan perimisestä on voimassa, mitä siitä on erikseen säädetty, kuitenkin siten, että jos kerta kaikkiaan suoritettava laina tai korvaus korkoineen on vähäinen, on 1 momentin säännöksiä sovellettava.

Ks. VMp eräiden vähäisten saatavien perimättä jättämisestä 426/1950 1 § ja Valtion maksuperusteL 150/1992 2 § 2 mom.

2 § (5.12.1963/532)

2 § on kumottu L:lla 5.12.1963/532.

3 §

Milloin virkamiehelle tai maksuvelvolliselle taikka jollekulle muulle sattuneen laskuvirheen tai muun erehdyksen johdosta on valtiolle kuuluvaa tuloa peritty vähemmän tai valtion suoritettavaa menoa maksettu enemmän, kuin mitä olisi pitänyt, ja erotus on vähäinen, on se jätettävä perimättä, jos perimisestä aiheutuisi suhteettomasti työtä tai kustannuksia. Perimiseen saadaan kuitenkin ryhtyä, mikäli virheet asi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.