Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 478/2024 saakka.

Laki eräiden ilma-alusten vapautuksesta takavarikosta ja hukkaamiskiellosta 24.3.1949/257

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään:

1 §

Ilma-aluksella tarkoitetaan tässä laissa kaikenlaatuisia ilma-aluksia niihin kuuluvine tarpeistoineen ja varusteineen.

2 §

Takavarikkoon älköön pantako:

1) ilma-alusta, jonka Suomen valtio omistaa tai joka on sen yksinomaisessa käytössä tahi jota vieras valtio käyttää yksinomaan valtion tarkoituksiin, mihin luetaan kuuluvaksi postin kuljetus, mutta ei liiketoimintaa;

2) ilma-alusta, jota käytetään säännöllisessä yleisessä liikenteessä, ei myöskään tarpeellisia varalla olevia ilma-aluksia; eikä

3) ilma-alusta, joka muutoin on tarkoitettu henkilöiden tai tavaran kuljettamiseen korvausta vastaan, kun ilma-alus on lähtövalmiina sellaiseen kuljetukseen, jollei takavarikko tarkoita velkaa, joka on tehty matkan suorittamiseksi tai sen aikana syntynyt.

Mitä 1 momentissa säädetään, ei koske sellaisen omistajan hakemaa takavarikkoa, jolta ilma-alus on oikeudenvastaisesti riistetty.

3 §

Ilma-aluksen takavarikko, vaikkakaan sitä ei ole myönnetty saamisen vakuudeksi, lakatkoon, jos pantti tai takaus pannaan.

Saamisen vakuudeksi myönnetystä takavarikosta vapauttamiseksi pantu vakuus katsottakoon riittäväksi, jos se peittää saamismäärän ynnä kustannukset ja tarkoittaa yksinomaan niiden maksamista, tai ilma-aluksen arvon ollessa niitä pienempi, jos vakuus tämän peittää.

4 §

Patenttivaatimuksen perusteella älköön takavarikkoon pantako ulkomaista ilma-alusta, jota käytetään kansainvälisessä ilmailussa, eikä sen varaosia tai varalla olevia varusteita, älköön myöskään ka...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.