Edilexissä on huoltokatko keskiviikkona 23.9.2020. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.00 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 662/2020 saakka.

Asetus sotilasvammalain täytäntöönpanosta 28.5.1948/405

Sosiaaliministerin esittelystä säädetään 8 päivänä toukokuuta 1948 annetun sotilasvammalain 46 §:n nojalla:

1 luku

Ilmoituksen tekeminen ja tutkinnan toimittaminen

1 § (29.6.1953/291)

Kun sotilasvammalain 1 §:n 1 momentissa tarkoitettu henkilö on kuollut tai häntä on kohdannut ruumiinvamma tai sellainen sairaus, jonka voidaan otaksua oikeuttavan sanotussa laissa säädettyyn korvaukseen, on asiasta viipymättä toimitettava tutkinta sekä laadittava vahvistetun kaavan mukainen pöytäkirja.

Mitä edellä 1 momentissa ja jäljempänä tässä asetuksessa säädetään kuolemantapauksesta on vastaavasti noudatettava, jos henkilö on kadonnut.

2 §

Tutkinnassa on mahdollisimman täydellisesti selvitettävä sellaiset seikat, joiden perusteella voidaan päättää, onko ruumiinvamma tai sairaus syntynyt tai niitä seurannut kuolema tapahtunut sotilasvammalaissa edellytetyissä olosuhteissa. Jos on syytä epäillä, että asianomainen tahallisesti on aiheuttanut vamman tai sairauden taikka että vamma tai sairaus on johtunut jostakin muusta sotilasvammalain 3 §:ssä mainitusta syystä, on myös tämä tutkinnassa mahdollisimman tarkoin selvitettävä.

Vahingoittuneelle tai sairastuneelle tahi, jos hän on kuollut, hänen lähimmälle omaiselleen on, mikäli mahdollista, varattava tilaisuus olla tutkinnassa saapuvilla.

3 § (29.6.1953/291)

Kuolemantapauksen sattuessa tahi jos ruumiinvamma tai sairaus 1 ja 2 §:ssä tarkoitetun tutkinnan perusteella näyttää ilmeisesti oikeuttavan sotilasvammalain mukaiseen korvaukseen, on sotilasvammalain 21 §:n 1 momentissa mainittuna ilmoitukse...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.