Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 157/2024 saakka.

Rajavyöhykelaki (kumottu) 17.5.1947/403

Tämä laki on kumottu RajavartioL:lla 15.7.2005/578.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä määrätyllä tavalla, säädetään:

1 §

Rajarauhan sekä yleisen järjestyksen ja turvallisuuden voimassa pitämiseksi ja tehostamiseksi raja-alueella voidaan valtakunnan samoin kuin valtakunnasta toiselle valtiolle vuokratun alueen rajalle jäljempänä 11 §:ssä säädetyin rajoituksin asetuksella muodostaa erityinen rajavyöhyke. Rajavyöhykkeen leveys on maarajan kohdalla kolme ja merirajan kohdalla neljä kilometriä, mutta sisäasiainministeriö voi paikallisista olosuhteista riippuen määrätä sen kapeammaksikin.

Rajavyöhykkeen takaraja on merkittävä maastoon yleisten teiden ja kulkuväylien kohdalla. Asutuskeskuksissa ja vesialueella se merkitään tarpeellisissa kohdin.

Rakentamista viisisataa metriä lähemmäksi rajaa on voimassa, mitä 4 a §:ssä säädetään. (21.12.1990/1331)

2 §

Tässä laissa säädetyt rajoitukset voidaan asetuksella saattaa voimaan joko koko rajavyöhykkeellä tai jossakin sen osassa.

Ks. RajavyöhykeA 404/1947.

3 §

Rajavyöhykkeellä on rajaviivaan rajoittuvalla rajakaistalla, sellaisena kuin se on määrättynä Suomen ja sen naapurivaltioiden välillä tehdyissä, valtakunnan ja valtakunnasta toiselle valtiolle vuokrattujen alueiden rajoja koskevissa sopimuksissa, liikkuminen ja oleskelu samoin kuin kaikenlaisen työn suorittaminen kielletty, ellei Suomen ja asianomaisen naapurivaltion kesken ole toisin sovittu. Mikäli ei rajakaistasta ole sopimuksin sovi...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.