Edilexissä on huoltokatko torstaina 25.4.2024. Palvelussa on tilapäisiä häiriöitä kello 7.00-8.30 välisenä aikana. Pahoittelemme huoltokatkosta aiheutuvaa haittaa.

Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Asetus kunnan viranhaltijain neuvotteluoikeudesta annetun lain soveltamisesta 20.9.1945/913

Sosiaaliministerin esittelystä säädetään kunnan viranhaltijain neuvotteluoikeudesta 26 päivänä toukokuuta 1944 annetun lain 8 §:n nojalla:

1 §

Kunnan viranhaltijain neuvotteluoikeudesta annetun lain tarkoittamia neuvotteluja käy toiselta puolen kunnan tai kuntain yhtymän viranomainen, jonka käsiteltäviin neuvoteltavana oleva asia kuuluu, sekä toiselta puolen sellainen rekisteröity yhdistys, jonka jäseniä asia koskee ja joka, sen mukaan kuin jäljempänä sanotaan, on hyväksytty neuvottelukelpoiseksi viranomaisen kanssa. Jos valtion viranomainen on toisena neuvottelupuolena, on tästä viranomaisesta voimassa, mitä kunnallisesta viranomaisesta on sanottu.

Jos viranomainen on valtuuttanut alaisensa elimen tai erityisen asiamiehen puolestaan neuvottelemaan jostakin asiasta tai määrätynlaista asioista, on viranomaisen sellaisen valtuutuksen antamisesta ilmoitettava yhdistyksille, joille on myönnetty neuvotteluoikeus viranomaisen kanssa.

Yhdistys voi käyttää neuvotteluoikeuttaan myös jonkin osastonsa tai alajärjestönsä välityksellä, vaikkakaan tätä ei ole erikseen hyväksytty neuvottelukelpoiseksi.

2 §

Yhdistyksen hyväksyy neuvottelukelpoiseksi jonkin tai joidenkin viranomaisten kanssa hakemuksesta valtioneuvosto. Hakemukseen, ja on mainittava, minkä viranomaisen kanssa yhdistys haluaa neuvotella, on liitettävä:

1) yhdistystä koskeva ote yhdistysrekisteristä

2) yhdistyksen säännöt;

3) luettelo yhdistyksen hallituksen jäsenistä;

4) ilmoitus yhdistyksen osastoista ja alajärjestöistä;

5) ilmoitus yhdistyksen sekä ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.