Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 741/2019 saakka.

Laki lohkotilan kiinnitysvastuun rajoittamisesta 12.1.1937/4

Tämä laki on kumottu L:lla 20.12.1996/1125.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti, joka on tehty valtiopäiväjärjestyksen 67 §:ssä määrätyllä tavalla, säädetään:

1 §

Tässä laissa sanotaan emätilaksi maarekisteriin merkittyä tilaa, josta lohkotila on erotettu, sekä kantatilaksi tilaa, joka erottamisen jälkeen on jäänyt emätilasta jäljelle.

2 §

Jos emätila on kiinnityksen johdosta vastuussa saamisesta tahi määrätyn raha- tai tavaratulon kantamisoikeudesta, voidaan siitä erotetun lohkotilan vastuu rajoittaa tai lohkotila vastuusta kokonaan vapauttaa jäljempänä säädetyssä järjestyksessä ehdolla:

1) että lohkotila on emätilasta luovutettu asunto- tai viljelystarkoituksiin henkilölle, joka elättää itsensä kokonaan tai pääasiallisesti ruumiillisella työllä tai on taloudellisesti sellaiseen verrattava; sekä

2) että lohkotila ei ole sanottavasti suurempi kuin asutuslainsäädännössä säädetty viljelystila.

Mitä tässä laissa säädetään kiinnityksestä, on vastaavasti sovellettava panttioikeuteen, joka rasittaa emätilaa maksamattomasta kauppahinnasta voimassaolevien säännösten nojalla.

3 §

Lohkotilan, vastuu emätilan kiinnityksestä voidaan rajoittaa rahamäärään, joka vastaa lohkotilan käypää hintaa silloin, kun tila vastuun rajoittamista varten arvioidaan, siitä kuitenkin vähennettynä se määrä, minkä luovutuksen aikana lohkotilan alueella ollut, mutta emätilaan kuulumaton rakennus tai laitos sekä sen jälkeen tehdyt parannukset lisäävät arvioinnin aikana lohkotilan käypää hintaa.

Jos lohkotila on muodostettu kahteen tai useampaan emätilaan kuuluneista alueist...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.