Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 245/2024 saakka.

Laki virallisesta lehdestä 2.10.1931/268

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään täten:

1 §

Valtion toimesta julkaistaan kaksikielisenä, suomeksi ja ruotsiksi ilmestyvää sanomalehteä nimellä "Virallinen lehti", ruotsiksi "Officiella tidningen".

Tässä lehdessä julkaistaan muun muassa ne ilmoitukset, kuulutukset ja muut asiakirjat, jotka, sen mukaan kuin erikseen on säädetty, on tiedoitettava virallisessa lehdessä tai virallisissa lehdissä.

2 §

Milloin virallisessa lehdessä tiedoittaminen on tuomioistuimen tai valtion muun viranomaisen tahi kunnan taikka muun itsehallintoalueen viranomaisen asiana, tämän on toimitettava tiedoittaminen sillä kielellä tai niillä kielillä, millä viranomaisen on kirjoitettava väestölle annettavat julkipanot, ilmoitukset ja kuulutukset tai muut sellaiset asiakirjat.

Jos viranomaisen tiedoitettava asiakirja on toisen viranomaisen antama, sen tiedoittamisen tulee tapahtua sillä kielellä tai niillä kielillä, millä asiakirja 1 momentin mukaan on kirjoitettava.

Ks. Kielilaki 148/22 10 §.

Ks. Suomen perustusL 731/1999 17 § 1 ja 2 mom. ja KieliL 423/2003 7 luku.

3 §

Jokaisella muulla kuin viranomaisella, jota 2 §:ssä tarkoitetaan, on valta määrätä, kummallako kielellä hänen virallisessa lehdessä tiedoitettava ilmoituksensa, kuulutuksensa tai muu asiakirjansa on tiedoitettava, tahi että sen tiedoittaminen on tapahtuva molemmilla kielillä.

Viranomaisen antama asiakirja on kuitenkin tiedoitettava sillä kielellä tai niillä kielillä, millä asiakirja 2 §:n 1 momentin mukaan on kirjoitettava.

4 §

Tarkempia määräyksiä virallisen lehden toimittamisesta ja painattamisesta antaa valtioneuvosto.

5 §

Tämä laki tu...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.