Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 311/2024 saakka.

Laki kiinnityksestä ilma-aluksiin 15.6.1928/211

1 § (11.12.1964/596)

Ilma-alus, joka on Suomessa rekisteröity tai merkitty liikenneasioiden rekisteriin, voidaan kiinnittää rahamääräisen sitoumuksen täyttämisen vakuudeksi. (4.5.2018/326) [HE 145/2017]

Edellä 1 momentissa tarkoitettua ilma-alusta älköön pantako pantiksi sillä tavoin kuin kauppakaaren 10 luvun 1 §:ssä on säädetty.

Ks. IlmailuL 1194/2009 2 luku.

2 §

Kiinnityksen vahvistamisesta ilma-alukseen sekä kiinnityksen edellytyksistä ja vaikutuksista, muutoksenhausta, niin myös muuten sellaisesta kiinnityksestä on, mikäli ei jäljempänä tässä laissa toisin sanota, vastaavasti voimassa, mitä kiinnityksestä aluksiin on säädetty.

Muutosta haetaan Turun hovioikeudessa.

Ks. AluskiinnitysL 211/1927.

3 § (4.5.2018/326) [HE 145/2017]

Kiinnitystä ilma-aluksiin koskevat asiat käsittelee se viranomainen, joka pitää liikenneasioiden rekisteriä. Merkinnät näissä asioissa on tehtävä mainittuun rekisteriin.

4 §

Kiinnitys, joka tämän lain nojalla myönnetään, tuottaa panttioikeuden ilma- alukseen ja sen varusteisiin sekä korvaukseen, jonka aluksen omistaja alusta kohdanneen vahingon johdosta vakuutuksen nojalla tai muuten on oikeutettu saamaan. Omistajalla olkoon kuitenkin oikeus nostaa korvaus, jos hän panee vakuuden siitä, että se käytetään aluksen kuntoonpanemiseen.

Ennen kiinnitettyä saamista ilma-aluksesta otetaan jäljempänä ilmenevässä järjestyksessä

1) saatava, josta velkojalla on ilma-alukseen ilmailulain (595/64) 55 §:ssä tarkoitettu panttioikeus;

2) saatava, jonka vakuudeksi velkojalla on hallussaan olevaan ilma-aluk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.