Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Laki todistelusta oikeuden valvomista varten ulkomaalla (kumottu) 8.1.1927/4

Tämä laki on kumottu L:lla 10.4.2015/426, joka on voimassa 1.10.2015 alkaen.

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään täten:

1 §

Se, jolla on valvottavana oikeus ulkomaalla, saakoon, jos hän Suomen lain mukaan voi vannoa valan, täällä yleisessä alioikeudessa antaa ja valallaan oikeaksi vahvistaa kertomuksen tai ilmoituksen, joka sellaisen oikeuden toteennäyttämiseksi voi olla tarpeen.

2 §

Jos joku pyytää saada täällä kuulustuttaa todistajaa oikeutensa toteennäyttämiseksi ulkomaalla, niin sallittakoon kuulustelu, olkoonpa asiasta oikeudenkäynti vireillä tahi ei; älköönkä muu kuin sellainen jäävi, jota Suomen lain mukaan ei voida jättää huomioon ottamatta, estäkö kuulustamasta todistajaa valalla.

3 § (7.7.1970/462)

Milloin oikeudella ei ole istuntopäivää, oikeuden puheenjohtaja voi käsitellä edellä tässä laissa mainitun asian.

4 §

Oikeuden puheenjohtajan, ulkoasiainministeriön oikeudellisen osaston päällikön tai hänen määräämänsä sanotun ministeriön virkamiehen sekä julkisen notaarin tulee pyydettäessä vahvistaa oikeaksi 1 §:ssä mainittuun tarkoitukseen tarvittavia nimikirjoituksia sekä kirjallisia todistuksia ja muita asiakirjoja. (9.6.1960/288)

Milloin se, jonka nimikirjoitus tahi jonka allekirjoittama todistus tai asiakirja vahvistetaan oikeaksi, tahtoo vahvistaa sen valallaan, tulee oikeuden tahi sen puheenjohtajan ottaa vala, niinkuin 3 §:ssä on sanottu.

5 §

Jos pyydetään, että tässä laissa tarkoitettua valaa tehtäessä on käytettävä toista sanamuotoa, kuin Suomen laissa on säädetty, taikka että siinä muuten on toisin ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.