Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 871/2019 saakka.

Asetus tietojen antamisesta viran tai toimen haltijan syyttämistä koskevista jutuista 22.10.1926/272

Tämä asetus on kumottu A:lla 21.9.2018/795, joka on voimassa 1.10.2018 alkaen.

Oikeusministerin esittelystä säädetään täten:

2 §

Korkeimmasta oikeudesta on vuosittain tammikuun kuluessa lähetettävä oikeuskanslerille luettelo kaikista edellisenä vuonna siellä käsitellyistä virkasyytettä koskevista jutuista, ja on samalla ilmoitettava milloin juttu on korkeimpaan oikeuteen tullut ja millä kannalla se on.

Virkaylioikeuden velvollisuudesta lähettää oikeuskanslerille tietoja siellä käsitellyistä asioista on erikseen säädetty.

3 § (15.5.1936/221)

Kaikkien tuomioistuinten tulee lähettää jäljennökset virkasyytejutuissa antamistaan päätöksistä oikeuskanslerille ja eduskunnan oikeusasiamiehelle, alioikeuden kuitenkin ainoastaan, jos päätös on saanut lain voiman.

Ensimmäisessä momentissa mainittu jäljennös on lähetettävä ylioikeudesta kolmessakymmenessä ja alioikeudesta kuudessakymmenessä päivässä päätöksen antamisesta.

4 § (21.1.1944/41)

Jos tuomioistuin on tuominnut viran tai toimen haltijan rangaistukseen rikoksesta, on päätöksestä kolmessakymmenessä päivässä sen antamisesta ilmoitettava sille viranomaiselle, jonka alainen viran tai toimen haltija on, jollei mainittua viranomaista ole rikoksen johdosta oikeudessa kuultu.

5 §

Tällä asetuksella kumotaan 12 päivänä marraskuuta 1761 annettu kuninkaankirje kaikille hovi ja ylioikeuksille virkasyytejuttujen nopeasta loppuunsaattamisesta.

6 §

Tämä asetus tulee voimaan tam...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.