Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 173/2024 saakka.

Laki isojaosta ja verollepanosta sekä valtion mailla olevien vuokra-alueiden lunastamisesta Inarin, Enontekiön ja Utsjoen kunnissa 28.4.1925/157

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään täten:

1 §

Isojaosta Inarin, Enontekiön ja Utsjoen kunnissa on, yleisestä isojakolainsäädännöstä poiketen, voimassa, mitä tässä laissa säädetään.

2 §

Isojaon toimittamista varten jaetaan Inarin, Enontekiön ja Utsjoen kunnat, niiden eri osien kasvullisuus- ja ilmastosuhteita sekä tästä johtuvia isojaon toimittamisen edellytyksiä silmällä pitäen kolmeen eri piiriin, nimittäin eteläiseen, keski- ja pohjoiseen piiriin.

Eteläiseen piiriin luetaan Inarin kunnan seudut Ivalo- ja Paatsjoen vesistöjen varrella, Ivalojoen suun ja Paatsjoen niskan välillä olevasta Inarijärven osasta kaakkoon oleva alue, sekä Enontekiön kunnasta alue kunnan etelärajasta yhtenäisten mäntymetsikköjen vyöhykkeen pohjoista rajaa myöten.

Keskipiiriin luetaan eteläisen piirin pohjoispuolella oleva alue Inarin kunnassa yhtenäisten mäntymetsikköjen ja Enontekiön kunnassa hajallisten mäntymetsikköjen vyöhykkeen pohjoista rajaa myöten.

Pohjoiseen piiriin luetaan Inarin ja Enontekiön kunnissa keskipiirin pohjoispuolella oleva alue ynnä koko Utsjoen kunta.

3 § (1.6.1956/325)

Yksityiseen käyttöön on taloille manttaalia kohti annettava eteläiseen piiriin kuuluvassa osassa Inarin kuntaa 1 667 ja keskipiiriin kuuluvassa 2 000, eteläiseen ja keskipiireihin sisältyvillä alueilla Enontekiön kuntaa 2 200 sekä pohjoisessa piirissä, huomioon ottamalla, mitä 10 ja 14 §:ssä säädetään, 2 667 hehtaaria verollista maata.

4 §

Sen tilusalan lisäksi, joka taloille on yksityiseen käytt...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.