Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Siirry

Puutteelliset hakuehdot

Ajantasainen säädös - seurattu säädökseen 108/2024 saakka.

Laki valtion kasvatuslaitoksista ja niissä toimivien henkilöiden eläkeoikeuden perusteista 19.12.1922/293

Eduskunnan päätöksen mukaisesti säädetään täten:

1 §

Valtion kasvatuslaitokset ovat yleisiä kasvatuslaitoksia, turvakoteja ja vastaanottolaitoksia. Niihin otetaan hoidettaviksi ja kasvatettaviksi alaikäisiä, jotka lainrikkojina on määrätty yleiseen kasvatuslaitokseen taikka muutoin ovat siveellisessä kehityksessään vaaranalaisia tai harhaantuneita ja ovat täyttäneet seitsemän, mutta eivät vielä kuuttatoista vuotta.

Kaikkia näitä laitoksia pidetään sellaisina yleisinä kasvatuslaitoksina, joita rikoslain 3 luvun 1 §:ssä tarkoitetaan.

2 §

Kasvatuslaitoksen johtaja ja johtajatar sekä opettaja ja opettajatar ovat eläkettä varten oikeutetut hyväkseen lukemaan sen ajan, jonka he täysin pätevinä ovat palvelleet oppikoulun tai kansakoulunopettajaseminaarin lehtorina, kansakoulun tarkastajana tai opettajana tai aistivialliskoulun tai kasvatuslaitoksen johtajana tai opettajana.

3 §

Jos kasvatuslaitoksen johtaja tai johtajatar ja opettaja tai opettajatar siirtyvät virkoihin kansakoulussa, aistivialliskoulussa, kansakoulunopettajaseminaarissa tai oppikoulussa, saavat he eläkeoikeutta varten lukea hyväkseen sen ajan, minkä ovat valtion kasvatuslaitoksissa palvelleet täysin pätevinä siihen virkaan, jossa virkavuosien lukeminen tulee kysymykseen.

4 §

Kasvatuslaitoksen johtaja ja johtajatar sekä opettaja tai opettajatar ovat oikeutetut kolmekymmenvuotisen virkatoiminnan jälkeen virasta erotessaan saamaan eläkkeen siviilivirkamiehille säädettyjen pe...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.