Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Skatteförvaltningens beslut om uppgifter som ska lämnas i punktskattedeklarationen av skatter på eget initiativ 25.10.2023/979

Skatteförvaltningen har med stöd av 16 § 2 mom. i lagen om beskattningsförfarandet beträffande skatter som betalas på eget initiativ (768/2016), sådant det lyder i lag 56/2018, beslutat:

1 §

Skattedeklarationen ska innehålla de uppgifter som behövs för att konstatera hur stort skatteuttaget ska vara samt uppgifter om skattefria leveranser och skattefri användning per produktgrupp.

I punktbeskattningen ska en regelbundet skattskyldig lämna uppgifterna tillstånds- eller registreringsspecifikt.

Om en regelbundet skattskyldig i punktbeskattningen även är sporadiskt skattskyldig för samma punktskatt under samma skatteperiod, ska uppgifterna om regelbunden respektive sporadisk verksamhet särskiljas.

2 §

Elproducenter, småskaliga elproducenter och småskaliga användare av bränntorv ska i sin skattedeklaration lämna de beskattningsuppgifter som avses i lagen om punktskatt på elström och vissa bränslen (1260/1996) separat för varje anläggning.

Användare av bränntorv, biogasproducenter, småskaliga biogasproducenter och registrerade distributionsnätsinnehavare ska i sin skattedeklaration lämna de beskattningsuppgifter som avses i lagen om punktskatt på elström och vissa bränslen sammanlagt för anläggningarna.

Uppgifterna som avses ovan i 2 mom. ska på Skatteförvaltningens begäran lämnas separat för varje anläggning.

Elproducenten ska i skattedeklarationen för skatteperioden i fråga specificera de bränslen och mängder som använts vid produktionen av elström. På deklarationen specificeras de bränslen som använts vid produktionen av elström oc...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.