Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Lag om temporära kostnadsstöd för jordbruket och vattenbruket (i kraft 1.4.2023–31.12.2023) 3.3.2023/345

I enlighet med riksdagens beslut föreskrivs:

1 §

Tillämpningsområde

I denna lag föreskrivs det om partiellt ersättande av de kostnader som prisstegringen på el och gödselmedel till följd av krigsläget i Ukraina orsakar jordbruket och vattenbruket genom statliga stöd, nedan kallade kostnadsstöd.

Stöden betalas ut med stöd av Europeiska kommissionens meddelande 2022/C 426/01 om en tillfällig krisram för statliga stödåtgärder till stöd för ekonomin till följd av Rysslands angrepp mot Ukraina, nedan kallad krisramen avseende Ukraina.

På kostnadsstöden tillämpas dessutom statsunderstödslagen (688/2001).

2 §

Statsbidragsmyndighet

Statskontoret är den statsbidragsmyndighet som avses i statsunderstödslagen.

3 §

Mottagare av kostnadsstöd

Kostnadsstöd kan beviljas

1) den som bedriver yrkesmässigt jordbruk, med vilket avses en fysisk eller juridisk person eller en sammanslutning av fysiska eller juridiska personer som bedriver jordbruk och till vilken det under stödåret 2022 har beviljats direktstöd som helt och hållet finansieras av Europeiska unionen, areal- eller djurbaserade stöd som baserar sig på programmet för utveckling av landsbygden i Fastlandsfinland eller nationella stöd till jordbruket och trädgårdsodlingen, vilka bestäms utifrån odlingsarealen, antalet djur, produktionsmängden, referenskvantiteten för svin- och fjäderfähushållningen eller lagervolymen av trädgårdsprodukter,

2) en yrkesmässig vattenbrukare, med vilket avses en fysisk eller juridisk person eller en sammanslutning av fysiska eller juridiska personer som bedriver vattenbruk och vars omsättning ...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.