Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om vissa uppgifter som ska registreras i det positiva kreditupplysningsregistret 8.9.2022/811

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 33 § i lagen om ett positivt kreditupplysningsregister (739/2022):

1 §

Som ett i 7 § 2 mom. 1 punkten i lagen om ett positivt kreditupplysningsregister (739/2022) avsett ändamål med en kredit registreras i det positiva kreditupplysningsregistret något av följande:

1) bostadskredit,

2) bostadskredit för förvärv av en första bostad,

3) bostadskredit för förvärv av en fritidsbostad,

4) bostadskredit för förvärv av en placeringsbostad,

5) studielån,

6) konsumentkredit för förvärv av ett trafikmedel,

7) annan konsumentkredit,

8) kredit för näringsverksamhet,

9) annan kredit.

Med avvikelse från vad som föreskrivs i 1 mom. anges som ändamål med en fordran som avses i 17 § i lagen om ett positivt kreditupplysningsregister borgensfordran på studielån.

Med bostadskredit avses i 1 mom. 1–4 punkten en i 7 a kap. 3 § 1 mom. 2 punkten i konsumentskyddslagen (38/1978) avsedd bostadskredit och dessutom en sådan kredit för renovering av en bostadslägenhet, en bostadsfastighet eller ett bostadshus där andelar i en sammanslutning som ger rätt att besitta en bostadslägenhet, en bostadsfastighet eller nyttjanderätten till en fastighet lämnas som säkerhet för krediten. Med trafikmedel avses i 1 mom. 6 punkten ett trafikmedel som ska registreras i det trafik- och transportregister som avses i lagen om transportservice (320/2017), jämte eventuell tilläggsutrustning.

2 §

Som ett i 7 § 2 mom. 2 punkten i lagen om ett positivt kreditupplysningsregister avsett amorteringssätt registreras i det positiva kreditupplysningsregistret något av följande:

1) jämn amortering,

2) betalning...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.