Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om genomförande av undantagsförfarandet enligt rådets beslut och rådets förordning om restriktiva åtgärder mot bakgrund av Rysslands åtgärder som destabiliserar situationen i Ukraina samt enligt rådets beslut och rådets förordning om restriktiva åtgärder mot Belarus 21.4.2022/291

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 2 a § i lagen om uppfyllande av vissa förpliktelser som grundar sig på Finlands medlemskap i Förenta Nationerna och Europeiska unionen (659/1967) som följer:

1 §

Undantag som gäller tillträde till hamn för ryska fartyg

Utrikesministeriet kan ge ett fartyg som är registrerat under rysk flagg tillstånd att tillträda en hamn efter att ha fastställt att tillträdet är nödvändigt av skäl som nämns i artikel 3 ea punkt 5 led a, b, d eller e i rådets förordning (EU) nr 833/2014 om restriktiva åtgärder mot bakgrund av Rysslands åtgärder som destabiliserar situationen i Ukraina, sådan den lyder ändrad genom rådets förordning (EU) 2022/576, och att tillträdet dessutom kan motiveras med skäl som har att göra med försörjningsberedskapen eller med något annat ekonomiskt skäl som kan anses vara betydande.

Utrikesministeriet kan vid behov begära utlåtande av jord- och skogsbruksministeriet, social- och hälsovårdsministeriet, arbets- och näringsministeriet, finansministeriet och Försörjningsberedskapscentralen om huruvida skäl enligt 1 mom. föreligger.

Bestämmelserna i 1 mom. tillämpas inte på transitering genom Finland.

2 §

Undantag som gäller ryska landsvägstransporter

Utrikesministeriet kan ge tillstånd till transporter som utförs av ett vägtransportföretag som är etablerat i Ryssland efter att ha fastställt att transporten är nödvändig av skäl so...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.