Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om övervakad frihet på prov 10.3.2022/171

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 41 § 1 mom. i lagen om övervakad frihet på prov (629/2013) sådant det lyder i lag 1305/2021:

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om verkställighet av övervakad frihet på prov.

2 §

Verksamhet som godkänns som verksamhetsskyldighet

Verksamhet som stöder ett liv utan brott och vars lämplighet och lagenlighet kan kontrolleras ska godkännas som sådan verksamhetsskyldighet som avses i 5 § i lagen om övervakad frihet på prov (629/2013). Platsen och tidpunkten för verksamheten ska kunna bestämmas på förhand.

3 §

Övervakning av att förordnanden om läkemedelsbehandling iakttas

Om de övriga förutsättningarna för övervakad frihet på prov uppfylls kan med samtycke av en fånge som dömts för ett sexualbrott denne placeras vid Psykiatriska sjukhuset för fångar för att behovet av läkemedelsbehandling och annan behandling och stöd som eventuellt fogas till läkemedelsbehandlingen ska kunna utredas och förordnas. Psykiatriska sjukhuset för fångar ska delge den som har placerats i övervakad frihet på prov de skriftliga förordnanden som gäller övervakningen av läkemedelsbehandlingen och sådan psykosocial vård och stöd som eventuellt fogas till läkemedelsbehandlingen. Förordnandena omfattar såväl tiden för frihet på prov som tiden för villkorlig frihet. I förordnandena konstateras de påföljder av brott mot skyldigheter som orsakas av att läkemedelsbehandlingen avslutas.

Psykiatriska sjukhuset för fångar svarar för övervakningen av läkemedelsbehandlingen och annan behandling och stöd i samband med läkemedelsbehandlingen samt för hur övervakningen ordnas. Psykiat...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.