Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om genomförande av rådets beslut om restriktiva åtgärder med hänsyn till Rysslands åtgärder som destabiliserar situationen i Ukraina och undantagsförfarandet enligt rådets förordning 28.2.2022/144

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 2 a § i lagen om uppfyllande av vissa förpliktelser som grundar sig på Finlands medlemskap i Förenta Nationerna och Europeiska unionen (659/1967) som följer:

1 §

Transport- och kommunikationsverket kan bevilja sådant tillstånd för flygning på humanitära grunder eller för annan flygning av motsvarande särskilda skäl som avses i artikel 3d punkt 3 i rådets förordning (EU) 2022/334 om ändring av rådets förordning (EU) nr 833/2014 om restriktiva åtgärder med hänsyn till Rysslands åtgärder som destabiliserar situationen i Ukraina. För ett statsluftfartyg beviljas tillståndet emellertid av den tillståndsmyndighet som avses i 10 § i territorialövervakningslagen (755/2000).

2 §

Denna förordning träder i kraft den 28 februari 2022 och gäller tills vidare.

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.