Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Social- och hälsovårdsministeriets meddelande om vissa indexjusterade klientavgifter inom social- och hälsovården 11.11.2021/932

Se även SHMm om vissa indexjusterade klientavgifter inom social- och hälsovården 1044/2023.

Social- och hälsovårdsministeriet meddelar med stöd av 14 b § i lagen om klientavgifter inom social- och hälsovården (734/1992), sådan paragrafen lyder i lag 913/2012, följande:

1. Den enligt förändringen i folkpensionsindex justerade avgift för oanvänd service som avses i 3 § 1 mom. i lagen om klientavgifter inom social- och hälsovården är högst 51,50 euro från och med den 1 januari 2022.

2. Det enligt förändringen i folkpensionsindex justerade avgiftstak som avses i 6 a § 1 och 7 mom. i lagen om klientavgifter inom social- och hälsovården är 692 euro från och med den 1 januari 2022.

3. Den enligt förändringen i folkpensionsindex justerade avgift som tas ut för uppehälle för en klient som får kortvarig sluten vård eller kortvarig service på en institution och som avses 6 a § 1 mom. i lagen om klientavgifter inom social- och hälsovården är högst 22,80 euro per dygn från och med den 1 januari 2022.

4. Den enligt förändringen i folkpensionsindex justerade klientavgift som tas ut för tjänster under närståendevårdarens ledighet och som avses i 6 b § 1 mom. i lagen om klientavgifter inom social- och hälsovården är högst 11,60 euro per dag från och med den 1 januari 2022.

5. Det enligt förändringen i arbetspensionsindex justerade belopp för klientens personliga bruk som avses i 7 c § 3 mom. i lagen om klientavgifter inom social- och hälsovården ska för klienter inom långvarigt serviceboende med heldygnsomsorg och klienter inom långvarig familjevård vara minst 167 euro per månad och f...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.