Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om delegationen för tillsynen över ärenden gällande utländska arbetstagares och företagares anställningsvillkor och uppehållstillstånd 7.10.2021/862

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 211 § i utlänningslagen (301/2004), sådan paragrafen lyder i lag 554/2021:

1 §

Delegationens sammansättning och mandattid

Arbets- och näringsministeriet tillsätter delegationen för tillsynen över ärenden gällande utländska arbetstagares och företagares anställningsvillkor och uppehållstillstånd för tre år i sänder.

Delegationen har en ordförande och en vice ordförande samt ett behövligt antal övriga medlemmar av vilka var och en har en personlig ersättare. Arbets- och näringsministeriet utnämner delegationens ordförande och vice ordförande.

Medlemmarna och ersättarna ska företräda arbets- och näringsministeriets, inrikesministeriets, utrikesministeriets, finansministeriets, social- och hälsovårdsministeriets, justitieministeriets samt jord- och skogsbruksministeriets förvaltningsområden.

Medlemmarna och ersättarna utnämns för delegationens mandattid. Arbets- och näringsministeriet gör utnämningen på framställning av den aktör som medlemmen företräder.

Om en medlem eller ersättare byts ut under mandattiden ska arbets- och näringsministeriet på framställning av den aktör som den tidigare medlemmen eller ersättaren företräder i dennes ställe för den återstående mandattiden utse en ny medlem eller ersättare som företräder samma aktör.

2 §

Delegationens arbete

Ordföranden sammankallar delegationen vid behov. Till delegationens samtliga sammanträden kallas företrädare för de centrala arbetsmarknadsorganisationerna och näringspolitisk...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.