Edilex-palvelut

Kirjaudu sisään

Ofullständiga sökkriterier

Statsrådets förordning om statsunderstöd för vissa kostnader som den offentliga social- och hälsovården orsakas 2021 på grund av covid-19-pandemin (i kraft 11.10.2021–31.12.2022) 8.10.2021/860

I enlighet med statsrådets beslut föreskrivs med stöd av 8 § i statsunderstödslagen (688/2001):

1 §

Tillämpningsområde

Denna förordning innehåller bestämmelser om statsunderstöd som omfattas av statsbudgeten för sådana kostnader som den offentliga social- och hälsovården orsakas 2021 på grund av covid-19-pandemin.

2 §

Kostnader som omfattas av understödet

Understöd beviljas inom ramen för det anslag som reserverats i statsbudgeten för social- och hälsovårdskostnader orsakade av covid-19-pandemin.

3 §

Understödstagare

Understöd beviljas till kommuner. Om en kommun på det sätt som avses i 8 § 1 mom. i kommunallagen (410/2015) har avtalat om fullständig eller delvis överföring av organiseringsansvaret för sådan verksamhet som understödet är avsett för på en annan kommun eller en samkommun, kan när det gäller de understödsposter som kommunen inte själv ansöker om understöd beviljas till den andra kommunen eller till samkommunen.

Det understöd som avses i 10 § kan även beviljas till sådana samkommuner för sjukvårdsdistrikt som avses i 3 § i lagen om specialiserad sjukvård (1062/1989). Ersättning för särskilda kostnader enligt 12 § kan beviljas kommuner, samkommuner och landskapet Åland.

När det gäller kostnader som uppkommit på Åland beviljas det understöd som avses i 4–11 § och 13 § till landskapet Åland.

4 §

Verksamhetsbaserat understöd

Det verksamhetsbaserade understödet beviljas för kostnader som föranleds av

1) covid-19-testning,

2) spårning av covid-19-smittor,

3) vaccination mot covid-19, och

4) sjukhusvård med anledning...

Dokumentin lukeminen vaatii sisäänkirjautumisen

 
 
 
 
 
 
 
 

Tilaaminen

Edilex on Suomen johtava ammattilaisten lakitietopalvelu. Edilex sisältää Suomen laajimman ajantasaisen säädöstietokannan erinomaisin linkityksin oikeustapauksiin, esitöihin ja muihin oikeudellisiin aineistoihin sekä juridisen uutispalvelun. Lakikanava-seurantapalvelussa voit valita aihealueet ja aineistot, joita haluat seurata päivittäin.

Lisää muistilistalle

Muuta kansioita

Dokumentti ei ole muistilistallasi. Lisää se valittuun tai uuteen kansioon.

Lisää dokumentti kansioihin tai poista se jo liitetyistä kansioista.

Lisää uusi kansio.

Lisää uusi väliotsikko.